Golf-fysiotherapie

Vanaf 2006 tot nu is golf gegroeid tot de derde sport van Nederland met inmiddels ruim 328.000 actieve spelers, waarvan er 40% clubgebonden zijn. Van het totale aantal spelers is maar liefst 60% een senior ( 55+).

Wat kan fysiotherapie voor u betekenen?

De Golf-fysiotherapeut staat tussen de golfer, met of zonder blessure, en de teaching professional van de golfclub met als doelstelling om de speler het golfspel maximaal verantwoord te laten beoefenen. Uiteraard rekening houdend met de mogelijkheden van de golfspeler. Beperking van mogelijkheden kunnen met het ouder worden een blijvend karakter hebben, maar het kan ook zijn dat blessures tot een tijdelijk verminderde beweeglijkheid of belastbaarheid leiden. Deze kunnen mogelijk door behandeling hersteld  worden, waardoor de golfswing en uw spel zullen verbeteren.

Wat kunnen wij voor u doen?

Het (weer) aanleren van een goede golfswing en het technisch / tactisch aspect van het spel blijft een zaak van de golfpro, waarmee indien nodig overleg zal zijn. Voor blessures op het gebied van de golfsport kunt u bij ons terecht. Onze fysiotherapeut is gecertificeerd Golf-fysiotherapeut en actief lid van de Oosterhoutse golfclub.

Deze therapeuten kunnen u helpen bij uw klacht

Neem contact op