Tips om te bewegen bij lente

By
 In nieuws

Het is lente! Doordat de voorjaarszon al lekker aan het schijnen is, is het ook fijn om buiten te zijn. De dagen worden steeds langer, het wordt langzaamaan warmer en mensen worden weer vrolijker. Dit is een mooi moment om buiten in beweging te komen! Een maatje minder wil iedereen, de lengte heeft dan ook alles in huis om uw gezondheid te verbeteren. Met de volgende tips helpen wij u hierbij!

Pauze? Ga een blokje om!

Het wordt beter weer dus u heeft steeds meer reden om buiten te komen. Heeft u pauze? Ga even een wandeling maken. Zo voorkomt u een middagdip. Het is zelfs zo een middagwandeling heel goed is voor uw concentratie en inspiratie!

Of maak ‘s ochtends al een wandeling

Als u regelmatig een ochtendwandeling maakt in de buitenlucht, zult u zich snel veel fitter voelen. Doordat u nog niet lang uit bed bent en aan het ontwaken bent in de buitenlucht, wordt uw biologische klok goedgezet. U gaat hierdoor beter slapen en wordt u uitgerust wakker. Zo springt u uit bed, wordt u opgewekter en bent u veel actiever.

Telefoneer buiten

Je hebt het waarschijnlijk al door; buitenlucht is gezond. Gaat de telefoon? Stap lekker naar buiten. Op deze manier kunt u ontspannen kletsen en tegelijkertijd fit worden. 

Haal de lente in huis

Natuurlijk is de buitenlucht gezond, maar u kunt ook ‘buiten’ naar ‘binnen’ halen. Maak uw huis eens licht en luchtig, haal wat mooie planten en bloemen in huis en zet eens wat vaker een raam open. Of pak de kwast en geef uw muren een andere kleur of haal wat nieuwe meubels in huis. Uw huis zal er van opknappen en u hoeft niet naar de sportschool ;).

Of eet gezond

We wijken stiekem af van het onderwerp… Maar niet alleen bewegen zorgt voor een gezond gevoel in de. Voeding draagt hier net zo goed aan bij. Wanneer uw lichaam gezonde voeding binnenkrijgt, kunt u zich beter concentreren en focussen. Echte seizoensgroenten helpen hier ook aan mee: bieten, radijsjes en spinazie bijvoorbeeld.

De lente staat op het punt om te beginnen, nu u nog!

Recommended Posts