Wat is Medische Fitness?

Medische Fitness is het volgen van een specifiek op u afgestemd oefenprogramma onder begeleiding van de (sport)fysiotherapeut. Tijdens of na een periode van lichamelijke klachten kunt u door verantwoord te trainen uw algemene conditie, spierkracht en lenigheid verbeteren. Met andere woorden; “Gezond bewegen onder deskundige begeleiding”

Voor u aan de trainingen begint wordt u uitgebreid getest om uw beweging- en belastingsmogelijkheden te bepalen. Aan de hand van de resultaten hiervan en uw persoonlijke wensen wordt een individueel trainingsprogramma samengesteld. Hierdoor traint u op een veilige en efficiënte manier. Er wordt getraind in kleine groepen (maximaal 10 personen), onder persoonlijke begeleiding van de fysiotherapeut. U traint in een vaste groep op een vaste tijd. Gestart wordt met een gezamenlijke warming-up om het lichaam voor te bereiden op de te volgen inspanning en de kans op blessures te voorkomen. Hierna volgen oefeningen waarbij lenigheid en kracht afgewisseld worden. Er is wekelijks variatie in de training, waardoor afwisselend het hele lichaam aan bod komt. Aansluitend wordt het traint u het individuele programma, wat voor u op maat is gemaakt.

Elke groep staat onder leiding van een vaste fysiotherapeut. Zo is er voldoende individuele aandacht en het overzicht blijft gewaarborgd door de fysiotherapeut.  Op deze manier kunt u verantwoord trainen, zelfs met de eventuele beperkingen die u heeft.

Preventie

Ook wanneer u geen klachten heeft is bewegen belangrijk. Uw gewrichten en spieren blijven optimaal functioneren en uw lichaam is beter bestand tegen de inspanningen van het dagelijks leven. Als uw conditie toeneemt voelt u zich fitter en meer ontspannen. Centraal hierbij staat het belang van een goede houding tijdens de training. De fysiotherapeut corrigeert waardoor u de juiste spiergroepen traint.  

Klik hier om u in te schrijven voor medische training.

Klik hier voor meer informatie over de vervolgtrainingen.

Neem contact op met Fysiotherapie Beljaart - Fysiotherapie Dongen