Nekpijn?

Een pijnlijke nek kan erg vervelend zijn en kan u flink in de weg zitten. Dagelijkse handelingen zoals veters strikken, bewegen met de nek kunnen pijnlijk zijn. Zelfs slapen kan erg pijnlijk zijn, omdat u geen goede positie kan vinden die het minst belastend is voor de nek. De pijn kan zelfs uitstralen naar uw schouders of armen. Tevens kan de pijn uitstralen naar het hoofd, wat voor spanningshoofdpijn kan zorgen. Meestal verdwijnen de klachten vanzelf. Gebeurt dit niet, dan is het verstandig om een afspraak in te plannen.

Symptomen van nekpijn

Nekpijn kan meerdere symptomen met zich mee brengen. Op pijn na, kunt u last hebben van een stijf gevoel, wat u enorm kan beperken bij het bewegen van de nek. De pijn kan acuut ontstaan, maar kan ook het gevolg zijn van een andere aandoening/klacht. De pijn kan ervoor zorgen dat u de nek minder gaat bewegen, waardoor de spieren in de nek meer vast komt te zitten.

Oorzaken van nekpijn

Nekpijn kan verschillende oorzaken hebben. De pijn kan het gevolg zijn van een van een verkeerde beweging, maar kan ook een medische oorzaak hebben. Oorzaken van nekpijn kunnen zijn:

  • Bewegingsbeperking of blokkade
  • Een whiplash
  • nekhernia
  • Verkeerde lichaamshouding
  • Overbelasting van de nek
  • stress

Wanneer u last heeft van nekpijn is het belangrijk dat u blijft bewegen met de nek, maar wel binnen de pijngrens. Onze therapeuten kunnen u helpen bij het vinden van een goede balans tussen bewegen en rusten.

Blijven klachten aanhouden?

Onze therapeuten helpen u graag bij het verminderen/verhelpen van uw van pijn in de nek. Tijdens de eerste afspraak worden uw klachten in kaart gebracht. Dit wordt gedaan door middel van verschillende onderzoeken en testen. Vervolgens wordt er samen met u een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Deze behandelmogelijkheden kunnen u helpen bij uw klacht:

Neem contact op