Online consult bij ademhalingsproblemen

By
 In nieuws

Heeft u een klacht, aandoening of blessure waardoor u minder makkelijk beweegt? Dan heeft u fysiotherapie nodig. Wilt u graag vanuit huis werken aan uw herstel of revalidatie na een operatie of trauma, dan kunnen wij u helpen op afstand, via een online consult. Nu is natuurlijk de ene aandoening, de andere niet is. Hoe gaat nou precies zo’n online begeleiding bij ademhalingsproblemen in zijn werk?

Online fysiotherapie bij ademhalingsproblemen (astma, COPD)

Bij COPD zijn de luchtwegen vernauwd. Dit zorgt ervoor dat u moeilijker kunt ademen. Ook bij astma wordt de ademt u regelmatig ontnomen door chronische ontstekingen en overprikkeling.  Met onze aanpak op afstand kunnen wij u hulp bieden bij ademhalingsproblemen. Via een telefonisch / videoconsult doorlopen wij eerst uw dagelijkse activiteiten en persoonlijke situatie. Aan de hand daarvan bespreken wij met u hoe u op de juiste wijze om kunt leren gaan met uw klachten. Onze behandeling op afstand kan bestaan uit de volgende onderdelen:

  • Ademen: Heeft u last van kortademigheid? Wij leren u ademtechnieken zodat u minder snel benauwd wordt.
  • Blijven bewegen: Ademhalingsproblemen zorgen er vaak voor dat mensen minder bewegen, maar het is is juist extra belangrijk dat u beweegt. Ook hierin adviseren en ondersteunen wij u.
  • Huffen en hoesten: Als u COPD heeft, hoest u veel om slijm kwijt te raken. Wij leren u een manier om slijm zo effectief mogelijk los te maken (huffen) en op te geven (hoesten).

De gerichte lichamelijke training en de ademhalingsoefeningen vormen een belangrijk onderdeel van de therapie. Per mail sturen wij u een oefenschema voor thuis. De oefeningen, de frequentie en de intensiteit worden op maat afgestemd.
Middels een videoconsult/telefonisch consult begeleiden wij u op afstand, bespreken wij waar u tegenaan loopt en sturen wij bij waar nodig.

Online fysiotherapie bij Fysiotherapie Beljaart

Wilt u weten of wij voor u op afstand iets kunnen betekenen voor uw specifieke klachten? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder!

Recommended Posts