Wat is geriatrie fysiotherapie?

Bij fysiotherapie specifiek voor senioren kan onder meer gedacht worden aan:

  • Valpreventie
  • Hersenbloeding/herseninfarct (CVA/TIA)
  • Parkinson
  • Slijtage aan gewrichten (artrose)
  • Botontkalking (osteoporose)
  • Reumatische aandoeningen
  • Medicatie (duizeligheid)
  • Angst om te bewegen,  verminderd bewegen.

Door op tijd te starten met passende oefeningen kan erger worden voorkomen.

Fysiotherapie de Beljaart heeft de kennis en mogelijkheden om klachten te verminderen, maar ook om klachten/vallen te voorkomen (preventief).

Essentieel is dat we op tijd in kunnen starten, zodat we het grootst mogelijke effect van valpreventie kunnen bereiken.

Behalve individuele fysiotherapie bereiken we ook vooral positieve effecten van fysiotherapie in kleine groepen ( 3 of 4 ouderen) in de oefenzaal waardoor en meer tijd voor rust en herstel tussendoor mogelijk is. Ook hiervoor is vergoeding door de zorgverzekeraar mogelijk, en bij een chronische indicatie op verwijzing van de behandelend arts.

Valpreventie

Jaarlijks zijn er meer valongevallen bij ouderen, waardoor de gezondheid en zelfredzaamheid van thuiswonende senioren in belangrijke mate wordt bedreigd. Ongeveer één op de drie 65+ers valt jaarlijks één op meerdere keren, met vaak een bezoek aan de spoedeisende hulp, ziekenhuisopname, of operatie tot gevolg.

Preventie van vallen bij ouderen is dus van het grootste belang om gezondheid en zelfredzaamheid te kunnen behouden. Lees meer

Wat kunnen wij voor u doen?

Als fysiotherapeuten behandelen wij al veel ouderen voor de gevolgen van deze valpartijen, met klachten van schouders, heupen, onderrug, en na botbreuken, van pols of heup.

Het wordt steeds belangrijker  valongelukken te voorkomen bij ouderen. Fysiotherapie is hiervoor een zeer effectieve methode. Ouderen kunnen daardoor vaak langer zelfstandig thuis blijven wonen.

Wij zijn aangesloten bij de Werkgroep Geriatrie Zorg Dongen.

Deze therapeuten kunnen u helpen bij uw klacht

Neem contact op