Positieve mindset tijdens corona

By
 In nieuws

Het zijn onzekere tijden. Senioren en mensen die onder een ‘risicodoelgroep’ vallen ervaren gevoelens van eenzaamheid. Mensen met kinderen zijn gestresst vanwege de combinatie van thuiswerken en thuisscholing. Daarnaast zorgt de berichtgeving over het coronavirusüberhaupt bij veel mensen voor gevoelens van stress, onveiligheid en angst. Een positieve mindset -het sturen van uw gedachten in positieve richting- kan deze negatieve gevoelens doorbreken en de angst en stress verminderen. Dat klinkt fantastisch, maar hoe pakt u dat aan?

Stap 1: Sta stil bij wat u wél kunt doen aan uw situatie

Het verloop van het virus heeft u niet onder controle, maar het is goed om te weten dat er dingen zijn waar u nu wél invloed op hebt. Focus op wat er wel in uw macht ligt om uw situatie te verbeteren. Zo zet u het gevoel van machteloosheid om naar een gevoel van controle en doorbreek u de negatieve gedachtegang.

Wat zijn de dingen waar u controle over heeft?

●      Geef uw dierbaren extra aandacht, zeker ouderen die een groter risico lopen

●      Besteed minder aandacht aan het virus. U hoeft uw kop niet in het zand te steken, maar door niet voortdurend de berichtgeving te volgen wordt u er ook minder mee geconfronteerd. Volg het nieuws gedoseerd.

●      Werk aan uw weerstand door gezond te eten, goed te bewegen en voldoende te slapen

●      Let op uw hygiëne: was regelmatig uw handen

●      Houd 1,5 meter afstand en vermijd contact met kwetsbaren

Stap 2: Praat over uw gevoelens

Door de maatregelen rondom het coronavirus zijn we beperkt in onze sociale contacten. Maar praten met vertrouwde mensen helpt nou juist zo goed om gevoelens van angst, kwetsbaarheid en onzekerheid te verminderen. Denk ook hierbij in oplossingen. Wat is wél mogelijk? Bel of videobel met vrienden, praat over uw gevoelens in communities of schrijf uw ervaringen van u af en deel ze op uw socials. Ook onze fysiotherapeuten zijn via een online consult binnen handbereik. Blijf dus ook werken aan uw gezondheid en herstel met uw vertrouwde fysiotherapeut.

Stap 3: Ontspan: psychosomatiek bij corona

Dat u momenteel stress, angst, een onzeker gevoel en zelfs als gevolg daarvan lichamelijke klachten ervaart, is gezien de situatie volstrekt normaal. Probeer de klachten niet weg te stoppen voor uzelf, maar accepteer ze, vertrouw op uw eigen veerkracht en onderneem zelf stappen om weer in balans te komen. Middels yoga en mindfulness kunt u technieken leren om rustig te ademen en bewust stil te staan bij het ontspannen van uw spieren. Zoek de methode waar u zich het prettigste bij voelt.

Een psychosomatisch fysiotherapeut behandelt een combinatie van spanningsklachten en lichamelijke klachten. Deze gespecialiseerde fysiotherapeut gebruikt therapeutische gesprekken in combinatie met lichaamsgericht werken. Door de inzet van een combinatie van technieken, zoals ontspannings- en ademhalingstherapie, massage, communicatietechnieken, haptonomische methoden, time- & stressmanagement en assertiviteitstraining, helpt de therapeut u uzelf te hervinden en uw klachten te verminderen.

Psychosomatische fysiotherapie bij Fysiotherapie Beljaart

Ondervindt u lichamelijk en psychische klachten als gevolg van het coronavirus? Vanuit Fysiotherapie Beljaart kunnen wij u helpen met psychosomatische fysiotherapie om deze klachten te verminderen. Onze therapeut gebruikt therapeutische gesprekken in combinatie met lichaamsgericht werken, met als doel uzelf te hervinden en uw klachten te verhelpen. Deze begeleiding bieden wij ook via online fysiotherapie consults. Neem contact met ons op en maak een afspraak!

Recommended Posts