Fysiotherapie bij revalidatie na een operatie

Fysiotherapie Beljaart is gespecialiseerd op het gebied van revalidatie na een operatie aan bijvoorbeeld uw knie, rug of schouder. Krijgt u binnenkort een totale heupprothese (THP) of een totale knieprothese (TKP)? Dan weten wij daar raad mee. Een operatie vraagt veel van uw lichaam. U heeft de nodige kracht en uithoudingsvermogen nodig om goed te herstellen. Tijdens het revalidatietraject komen de volgende specialisaties aan bod: fysiotherapie, manuele therapie, sportfysiotherapie.

Hoe ziet het revalidatietraject eruit?

Wij beginnen het revalidatietraject met een intake, zodat wij een beter beeld krijgen van uw klachten. Aan de hand van het intakegesprek beginnen wij met het maken van een behandelplan. Dit is geheel op maat gemaakt, zodat uw herstel zo efficiënt mogelijk verloopt. Wij zorgen ervoor dat uw revalidatie plaatsvindt aan de hand van de meest actuele protocollen.

Aan de hand van het behandelplan beginnen wij met het verbeteren van uw mobiliteit, coördinatie, krachtopbouw, looppatroon en conditie.

Hoe ziet revalidatie na een knieprothese eruit?

Op het moment dat u een operatie aan uw knie heeft ondergaan beginnen wij met het revalidatietraject. Het doel hierbij is om de bewegingsmogelijkheden van uw gewricht terug te winnen en de omliggende spieren te verstevigen. Het is belangrijk om spierkracht en stabiliteit op te bouwen zodat uw gewricht voldoende wordt ondersteund.

 

Hoe ziet revalidatie na een heupprothese eruit?

De meest voorkomende reden voor het plaatsen van een nieuwe heup is artrose. Vóór uw operatie is het belangrijk om goed in beweging te blijven. Dit zorgt ervoor dat u goed in conditie blijft. Hierdoor herstelt u sneller na de operatie. Heeft u net de operatie aan uw heup gehad? Dan beginnen wij direct daarna met het revalidatietraject.

Wat is het doel van een revalidatietraject?

Het revalidatietraject heeft als doel om uw mobiliteit, coördinatie, spierkracht, stabiliteit en uw conditie te verbeteren. Zo kunt u zo snel mogelijk uw dagelijkse activiteiten weer oppakken.

 

Welke vormen van revalidatie bieden wij aan?

Bij Fysiotherapie Beljaart bieden wij verschillende vormen van revalidatie op maat aan. Dit verschilt per situatie van de patiënt. De verschillende revalidatietrajecten zijn:

  • Sportrevalidatie
  • Revalidatie na een knieoperatie
  • Revalidatie na een heupoperatie
  • Revalidatie na een schouderoperatie
  • Revalidatie na een rugoperatie
  • Revalidatie bij het herstel van COVID-19

Heeft u meer vragen over een revalidatietraject bij Fysiotherapie Beljaart in Dongen?

Dan adviseren wij u om contact met ons op te nemen. U kunt meer informatie opvragen door contact op te nemen via de website.

Neem contact op met Fysiotherapie Beljaart - Fysiotherapie Dongen