Wat kan een fysiotherapeut betekenen?

By
 In nieuws

Wij merken binnen de praktijk dat onze cliënten, maar ook verwijzers en andere samenwerkingspartijen het soms lastig vinden om een goed beeld te krijgen wat een fysiotherapeut nu eigenlijk allemaal kan/doet en voor welke aandoeningen u wel en niet terecht kunt bij een fysiotherapeut. Wij begrijpen dat als geen ander! Er is namelijk geen ander beroepenveld waar zoveel specialisaties mogelijk zijn als binnen de fysiotherapie. In deze blog geven wij daarom meer inzicht in wat de rol van de fysiotherapeut inhoudt binnen Fysiotherapie Beljaart, welke specialisaties wij allemaal bieden en voor welke aandoening u bij welke gespecialiseerde fysiotherapeut terecht kunt.  

Wie zijn onze fysiotherapeuten?

Alle fysiotherapeuten bij Fysiotherapie Beljaart zijn hoog opgeleide gezondheidswerkers. Onze fysiotherapeuten helpen mensen die moeite hebben met bewegen, bijvoorbeeld door pijn in de spieren of gewrichten, een verkeerde houding, een blessure, een operatie of een chronische aandoening. Onze fysiotherapeuten hebben de dankbare taak om het lichaam te helpen herstellen/beter te laten functioneren en pijn te verminderen.

Eisen om een fysiotherapeut genoemd te mogen worden

Een fysiotherapeut moet aan veel eisen voldoen om in het Centraal Kwaliteitsregister KNGF te komen en te blijven. Als een therapeut aan al deze criteria voldoet dan is een fysiotherapeut BIG geregistreerd.  Al onze therapeuten voldoen aan deze criteria. Wilt u weten wat de exacte criteria zijn, kijk dan op:

https://fysiotherapievoormij.nl/Eisen-aan-Fysiotherapeut/

De rol van een fysiotherapeut

De rol van een fysiotherapeut is zeer gevarieerd. De fysiotherapeut kan de fysieke toestand beoordelen om problemen te diagnosticeren en vervolgens een behandelplan op maat op te stellen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van advies, behandeltechnieken en het doen van oefeningen. 

Soorten fysiotherapie

Fysiotherapeuten kunnen zich op veel verschillende gebieden specialiseren. Naast de algemene fysiotherapie zijn er ook specifieke soorten fysiotherapie die wij binnen de praktijk bieden, namelijk

 

  • Psychosomatisch fysiotherapie
  • Manuele therapie
  • Oedeemtherapie en Lymfedrainage
  • Sportfysiotherapie
  • Geriatriefysiotherapie
  • Hart-Vaat- en Longfysiotherapie
  • Oncologie & fysiotherapie
  • Dry needling
  • Schouderfysiotherapie

 

Om als gespecialiseerde fysiotherapeut aan de slag te gaan, dient een fysiotherapeut een aanvullende opleiding te volgen. Dit zijn veelal masteropleidingen.

Bekijk al onze specialisaties op: https://www.fysiotherapiebeljaart.nl/specialisaties-dongen/ 

Recommended Posts