Last van rugpijn?

Heeft u wel eens last van rugpijn? Dan bent u zeker niet alleen! Zelfs 80% van alle Nederlanders heeft wel eens last van pijn in de rug. De ene heeft hier meer en langer last van dan de ander. Met name lage rugpijn komt vaak voor. Door stress, een verkeerde houding of overbelasting van de rug kunnen de klachten erger worden. Als de klachten langer dan 3 maanden aanhouden of regelmatig terugkeren, wordt er gesproken van chronische pijn in de rug. Wanneer u regelmatig last heeft van pijn in uw rug, raden wij aan om direct een afspraak in te plannen!

Symptomen van rugpijn

De symptomen van uw klachten kunnen erg divers zijn. U kunt bijvoorbeeld moeite hebben met het uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten zoals schoonmaken, aankleden, boodschappen doen of fietsen. Soms kunnen klachten in zo’n erge mate optreden dat werken of überhaupt bewegen niet meer mogelijk is. In beide gevallen kunnen wij u van uw klachten afhelpen!

Oorzaken van rugpijn

Ook de oorzaken van rugpijn zijn erg uiteenlopend. De meest voorkomende oorzaak is een verkeerde belasting van de rug. U kunt uw rug verkeerd belasten wanneer u onder andere:

  • Te zwaar tilt
  • Uw rug eenzijdig belast
  • Veel stressvolle situaties meemaakt. Dit kan zowel in uw privéleven als op de werkvloer voorkomen.
  • Overgewicht heeft
  • Een slechte conditie heeft
  • Te veel zit

Wanneer u rugpijn heeft is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen bewegen en rust houden. Te veel of te weinig beweging zorgt er namelijk voor dat uw klachten erger worden.

Blijven klachten aanhouden?

Onze therapeuten helpen u graag bij het verminderen en verhelpen van uw rugpijn. Tijdens de eerste afspraak worden uw klachten in kaart gebracht en wordt de oorzaak van uw klachten achterhaald door middel van verschillende onderzoeken en testen. Aan de hand van deze resultaten wordt er samen met u een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Deze behandelmogelijkheden kunnen u helpen bij uw klacht:

Maak een afspraak