Schouderpijn?

De schouder is een erg complex gewricht, door zijn complexiteit en grote bewegingsmogelijkheid is het niet gek dat de schouder wel eens pijn kan gaan doen. Haren kammen, aankleden, koken, tillen, eten, drinken. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door de schouder. Wanneer u pijn ervaart worden deze handelingen moeilijker te verrichten. In sommige gevallen kunt u ze helemaal niet meer verrichten.

Symptomen van schouderpijn

Schouderpijn ontstaat in of rondom het schoudergewricht. U kunt de pijn voelen wanneer u beweegt met uw bovenarm, of als de pijn erg hevig is zelfs als u uw arm stil houdt. Tevens kan de schouder stijver aanvoelen en kunt u een klikkend geluid horen bij het opheffen van uw arm. Ook kunt u pijn ervaren bij het strekken van de arm achter de rug. Een ander symptoom is krachtverlies van de arm. De pijn kan uitstralen naar de schouderbladen, nek, elleboog en in sommige gevallen de vingers.

Oorzaken van schouderpijn

Een pijnlijke schouder kan het gevolg zijn van een verkeerde beweging, maar kan ook een medische reden hebben. Veelvoorkomende oorzaken voor de pijn in uw schouder kunnen  zijn:

  • Een peesontsteking of peesscheuring
  • Een slijmbeursontsteking
  • Artrose
  • Frozen shoulder

Bij schouderpijn is het belangrijk dat u probeert te blijven bewegen maar vooral in de richtingen die geen pijn doen. Wanneer u dit niet doet kunnen de spieren in uw schouder verzwakken.

Blijven klachten aanhouden?

Wanneer u klachten blijven aanhouden helpen onze therapeuten u graag van uw schouderpijn af. Tijdens de eerste afspraak worden uw klachten in kaart gebracht en wordt er naar een oorzaak van de klachten gezocht. Dit wordt gedaan door middel van een lichamelijk onderzoek. Vervolgens worden de klachten in kaart gebracht en wordt er samen met u een persoonlijk behandelplan opgesteld. Hierin staan het aantal verwachte behandelingen, de duur van het behandelingstraject en de behandelmethode. Tevens kan de fysiotherapeut u adviezen en oefeningen meegeven die u thuis kunt uitvoeren.

Deze behandelmogelijkheden kunnen u helpen bij uw klacht:

Onze schoudertherapeuten zijn aangesloten bij SchouderNetwerk West-Brabant (SNWB) een netwerk opgericht vanuit het Amphia Ziekenhuis. Dit regionale netwerk is aangesloten  bij hetSchouderNetwerk Nederland (SNN). Dit landelijk schoudernetwerk is een overkoepelend orgaan, bestaande uit ongeveer 15 regionale schoudernetwerken. De doelstelling van het SNN is om kwalitatief hoogwaardige therapeutische zorg te bieden aan patiënten met schouderklachten.

Deze therapeuten kunnen u helpen bij uw klacht

Neem contact op