Sportblessure

Voor u als sporter is er niks vervelender dan het oplopen sportblessure, waardoor u niet meer kan sporten. Een blessure ontstaat niet altijd tijdens het beoefenen van een sport. Het kan namelijk ook ontstaan door een ongeval of door overbelasting van uw spieren en gewrichten. Heeft u een sportblessure of wilt u sportblessures voorkomen? Dan bent u bij ons aan het goede adres.

Symptomen van een sportblessure

Wanneer u last heeft van een sportblessure ontstaat er pijn op de plek van de blessure, tevens doet het pijn bij het aanraken. Er kan een zwelling optreden en uw gewricht kan warm aanvoelen. De pijn kan zowel bij het stilhouden en bij het bewegen aanwezig zijn. Ook kunt u door een sportblessure belemmerd worden in uw bewegingsmogelijkheid.

Oorzaken van sportblessures

Sportblessures hoeven niet altijd door een val te ontstaan, het kan namelijk ook een andere oorzaak hebben. Veelvoorkomende oorzaken van een blessure zijn:

  • Zwikken of vallen
  • Ongelijke grond
  • Overbelasting
  • Te zwaar trainen
  • Geen goede schoenen

Wanneer u een sportblessure hebt opgelopen is het belangrijk om tijd te nemen voor genezing. Hierbij is het belangrijk dat u wel blijft bewegen, maar dan binnen de pijngrens.

Blijven klachten aanhouden?

Blijft u last hebben van uw blessure of komen de klachten regelmatig terug? Onze therapeuten kunnen u helpen bij het herstellen. Tijdens de eerste afspraak zullen uw klachten in kaart worden gebracht. Dit wordt gedaan door middel van een lichamelijk onderzoek. Aan de hand van deze gegevens zal er gekeken worden naar welke behandeltechniek gebruikt zal worden om de oorzaak van de klachten aan te pakken. Samen met u wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Deze behandelmogelijkheden kunnen u helpen bij uw klacht:

Deze therapeuten kunnen u helpen bij uw klacht

Neem contact op