Sport en bewegen is leuk, lekker en gezond!

Of je nu competitie speelt en gaat voor de winst, regelmatig een rondje hard loopt, of je wilt graag je conditie verbeteren, de NVFS-sportfysiotherapeut is de deskundige die je hierbij kan helpen.

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie.

De NVFS sportfysiotherapeut is geregistreerd bij het centraal kwaliteitsregister (CKR) van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) en volgt hiervoor na- en bijscholing.

De sportfysiotherapeut houdt zich ondermeer bezig met:

  • behandeling en begeleiding van sporters met een acute/chronische blessure;
  • begeleiding van sporters zonder blessure;
  • advisering en voorlichting in (specifieke) sportbeoefening;
  • advisering over gezond bewegen in het algemeen.

Beginnende sporters

Veel mensen willen wel sporten of bewegen, maar weten niet goed hoe of het is erg lang geleden of ze hebben vanwege een chronische ziekte niet meer kunnen sporten. De sportfysiotherapeut kan u helpen en adviseren bij het kiezen van een activiteit die bij u past.

Sporters met blessure

Na een uitgebreid vraaggesprek en een grondig onderzoek richt de behandeling zich in eerste instantie op het weefselherstel van de blessure. Na deze eerste fase van behandeling zal het traject van terugkeer naar de sport begeleid worden en is het van belang dat kracht, lenigheid, snelheid en coördinatie getraind worden.
Daarnaast is er ook aandacht voor techniek, reactievermogen en uithoudingsvermogen en adviseert hij/zij over de juiste trainingsopbouw.
Uitgangspunt is trainingshervatting op het individuele niveau van de sporter.

Sport minded als de sportfysiotherapeut is, weet zij hoe de sporter zich voelt en zal zij er alles aan doen om de sporter zo snel mogelijk weer op niveau te krijgen.

Brechje Moerlands is de gespecialiseerde sportfysiotherapeut in onze praktijk. U kunt dan ook bij haar terecht voor trainingsadviezen en doelgerichte revalidatie afgestemd op uw sport en blessure.

Deze therapeuten kunnen u helpen bij uw klacht

Neem contact op met Fysiotherapie Beljaart - Fysiotherapie Dongen