Erika Faure

Sinds 1984 ben ik  in Dongen werkzaam als fysiotherapeute en heb ik aanvullende cursussen gevolgd zoals onder andere McKenzietherapie voor rug- en nekklachten, McConnelltherapie voor knieklachten, en  Kinesiotaping cq lymftaping ter ondersteuning van verschillende behandelvormen.

 

In  1995 heb ik me toegelegd op de  Oedeemfysiotherapie voor de behandeling van lymfe-oedemen, waarbij ik ook  therapeutisch elastische kousen voor deze aandoening kan verzorgen. Ik ben hiertoe aangesloten bij  de NVFL, vereniging voor fysiotherapeuten binnen de Lymfologie.

Voor de manuele lymfedrainage ben ik tevens opgeleid in de methode  Lymfdrainage ad modum Vodder,  en aangesloten bij de MLDV. Bandageren en lymftaping kan ook deel uit maken van de behandeling, evenals uiteraard oefentherapie.

In 2008 heb ik de opleiding Fysiotherapie bij oncologische aandoeningen gevolgd, vooral om meer kennis op te doen over de oncologische achtergrond die bij veel oedemen een grote rol speelt.

Naast algemene fysiotherapie zijn er uiteraard andere aandachtgebieden binnen de dagelijkse praktijk waar ik veel affiniteit mee heb, waaronder met name de behandeling van klachten die het zelfstandig functioneren van ouderen in hun eigen omgeving belemmeren. Hiervoor is therapie op maat nodig met het doel om veilig en zo zelfstandig mogelijk de dagelijkse activiteiten uit te kunnen blijven voeren.

Samen met de oudere en eventueel mantelzorg bepalen we op welke manier en met welke oefeningen we ons doel kunnen bereiken.

Hiertoe heb ik me bijgeschoold  op het gebied van:

  • Geriatrische aandoeningen, aandoeningen in de Motoriek bij ouderen
  • Valpreventie (en valtraining)
  • Duizeligheid en perifeer vestibulaire duizeligheid
  • Lage rugpijn bij ouderen

De praktijk is aangesloten bij het netwerk Geriatrie Zorg Dongen (GZD).