Ruud Visser

Ik ben sinds 1990 werkzaam in Dongen na afronding van mijn opleiding fysiotherapie in 1982 te Breda en de opleiding Manuele Therapie ( MT) in 1988 te Eindhoven.
Bij dat laatste is de behandeling voornamelijk gericht op gewrichtsklachten, pijn- en functiebeperking, in het gehele lichaam. In de praktijk gaat het veelal om de wervelkolom en daaraan gerelateerde klachten, zoals, lage rugpijn en oa hernia, nekklachten, hoofdpijn etc.

Gerelateerde zoektermen op internet kunnen zijn : lage rugpijn ( lumbago), a-specifieke lage rugklachten, hernia, ischialgie, nekppijn (cervicalgie), nek gerelateerde hoofdpijn ( cervicogene hoofdpijn) , armklachten vanuit de nek ( cervicobrachialgie)

Maar ook lokale klachten van arm en been, zowel in gewrichten als spieren, vallen binnen het aandachtsgebied.

Ik behandel alleen in een individuele setting, maar mocht een groepsbehandeling gewenst zijn ter completering van het resultaat dan wordt dat, in samenspraak met de patiënt, bij één van de collega’s ingevuld.

Hoewel de manueel therapie het belangrijkste deel van mijn werk is , zijn andere aandachtsgebieden in de praktijk :

  • McKenzie (A + B) en Mulligan, beide een goede aanvulling in de behandeling MT,
  • Begeleiding van sportblessures , mn dan bij beperkende rugblessures
  • Tot slot ben ik zelf een actief golfer en geregistreerd Golf-Physio-Trainer en GolfTherapeut.    

Hierbij gaat het om golfers die door klachten van het bewegingsapparaat vastlopen in  de vooruitgang in de golfsport en buiten begeleiding van hun golfpro ook medische  begeleiding nodig hebben.