Verantwoord tillen

Moet u vaak zwaar tillen voor uw werk? Bij zwaar tillen is het belangrijk dat u let op uw houding tijdens het tillen. Beroepen waarbij u zwaar moet tillen kunnen heel belastend zijn voor uw rug. Het kan namelijk voor acute klachten zorgen, maar ook voor problemen op de lange termijn.

Wat is verantwoord tillen?

Verantwoord tillen is een programma dat speciaal is opgericht voor mensen die zwaar tillen op het werk, maar ook bijvoorbeeld thuis. Mensen die regelmatig zwaar tillen hebben meer kans op het krijgen van klachten op lange termijn. Ons programma is opgericht om mensen te helpen om verantwoord te tillen. Het doel van de training is om u ervan bewust te maken hoe u tilt en hoe u dit beter kunt doen. Hierdoor kunt uw klachten verminderen en toekomstige klachten voorkomen.

Waar moet u op letten bij het tillen

  • Til niet meer dan 23 kilo
  • Gebruik zoveel mogelijk hulpmiddelen
  • Zorg ervoor dat u uw tilwerk afwisselt met andere taken
  • Til vanuit uw knieën, niet met uw rug

De training geeft u tips over de manier waarop u moet tillen en welke houding u moet aannemen wanneer u iets tilt.

De behandeling

Wanneer u regelmatig zwaar tilt is het verstandig om te weten hoe u dit moet doen om klachten te voorkomen. Onze therapeuten helpen u graag hierbij. Tijdens de eerste afspraak wordt er een lichamelijk onderzoek uitgevoerd. Er wordt gekeken naar de manier waarop u tilt. Samen met u wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld en tevens worden uw doelen vastgesteld. De trainingen worden in groepsverband gegeven.

Deze behandelmogelijkheden kunnen u helpen bij uw klacht:

Deze therapeuten kunnen u helpen bij uw klacht

Neem contact op